Autorijden in de winter

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

winterbandIn de winter is autorijden een andere ervaring als ’s zomers. Vooral het weer heeft een grote invloed: sneeuw, vorst en ijzel maken het jou als chauffeur niet gemakkelijk. De sneeuwkettingen van vroeger zijn tegenwoordig winterbanden. Natuurlijk zijn deze banden een uitkomst, alleen al voor de veiligheid.

Winterbanden duur?

Een winterband is gemaakt van een zachtere rubbersoort en zogenaamde lamellen zorgen voor een betere grip bij winterse omstandigheden. Winterbanden hebben het imago duur te zijn. Een misverstand: de juiste banden voor het seizoen hebben een betere rolweerstand, met een lager benzineverbruik tot gevolg. Daarnaast spaar je met een set winterbanden je andere banden, voor het gemak zomerbanden genaamd. In de opslag slijten deze banden namelijk niet.

Autobanden, de verschillende soorten

All-weatherbanden (vierseizoenenbanden) spelen in op het gemak van jaarrond rijden op dezelfde banden. Vergis je je echter niet, een vierseizoenenband kan nooit zo veilig zijn als winterbanden. Op een besneeuwde helling zul je dus echt het verschil wel merken. Ook bestaan regenbanden, die geoptimaliseerd zijn tegen aquaplanning. Dit zijn zomerbanden met een V-vormig profiel. Het verplichte autobandenlabel maakt de aanschaf van autobanden een stuk eenvoudiger. Het label geeft informatie over drie categorieën, brandstofverbruik, veiligheid en geluid. Door dit nieuwe label is het dus mogelijk zuiniger, veiliger en stiller auto te rijden. De classificatie zorgt dus voor meer veiligheid op de weg, mits je goed advies krijgt. Verdiep je voor je autobanden koopt in de betekenis van de coderingen, dan is het label zeker nuttig.

Kwik-Fit is je leverancier

Heb je nieuwe autobanden nodig, kijk dan een bij Kwik-Fit. De banden zijn online te bestellen, waardoor je thuis uitgebreid kunt kijken en vergelijken. Zonder afspraak kun je bij een van de vestigingen terecht voor montage: klaar terwijl je wacht. Kwik-Fit pretendeert ook de goedkoopste te zijn. Zijn ze dat niet, dan betalen ze je het verschil terug. De webshop maakt het je gemakkelijk: je voert in welke soort banden je wenst (zomer-, winter-, of all-weatherbanden) en welk type auto je hebt (personenauto, bestelauto of 4×4). Vervolgens is er keuze in verschillende breedtes, hoogtes, inches, draagvermogen en snelheid, voor elk wat wils. Kwik-Fit levert dus voor de laagste prijs, heeft alle topmerken leverbaar en de montage is professioneel en met balanceren en uitlijnen. En wist je dat je bij Kwik-Fit ook terecht kunt voor bandenopslag van je winter- of zomerbanden. Handig als je niet zo veel opslagruimte hebt.
Deel nu 🙂 Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this page