Doorbreek de winterblues en ga eropuit!

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

kamperen in de winterHet leek er even op dat de lente al begonnen was, maar deze week zitten we weer midden in de winter. Ben je de winter inmiddels helemaal zat? Dan ben je niet de enige. Het kan zijn dat het niet zo zeer aan het weer ligt dat je er even doorheen zit, maar dat het gewoon tijd wordt voor een paar dagen vrij. Waarom niet een (mid)weekje erop uit met de caravan? Ja het is koud, maar dan kun je ook prima kamperen!

Winterkamperen

Veel mensen krijgen het al koud bij het idee om in de winter te gaan kamperen. Toch hoeft het helemaal niet oncomfortabel en koud te zijn. In het artikel van januari heb ik al uitgelegd hoe je ’s winters prima kunt kamperen. In Nederland hoef je sowieso niet bang te zijn dat het kouder wordt dan gemiddeld een graad onder 0. En in deze tijd van het jaar is de kans op milde tot strenge vorst al helemaal klein. Zoek wel van tevoren de camping(s) uit waar je gaat kamperen. In de winter of vroege voorjaar zijn veel campings namelijk dicht.

Een caravan, camper, huisje of hotel?

Misschien heb je al een camper of caravan. Dan zou ik zeggen: neem wat dagen op, boek een leuke camping en genieten maar. Heb je nog geen camper of caravan, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een huisje of hotel te boeken. Voor de mensen die niet van kamperen houden is dat een prima optie. Voor de liefhebbers van kamperen is dat echter net zoiets als achter het raam van de zon genieten: het is het nèt niet.

Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe caravan te kopen, of te gaan voor een tweedehands exemplaar. Op de lange termijn is dat goedkoper dan een caravan huren. Ben je er niet zeker van dat je de komende jaren er vaker met de caravan op uit gaat, dan is een caravan huren een prima plan. Ditzelfde geldt natuurlijk voor een camper.

Het voordeel van een caravan ten opzichte van een camper is dat je je ‘huis’ op de camping kunt laten staan en dus niet iedere keer dat je een stadje wilt bezoeken je camper weer rijklaar hoeft te maken. Ook het parkeren gaat met je auto een stuk makkelijker dan met een camper en op de snelweg mag je harder rijden. Het voordeel van een camper is dat je niet zo’n onhandig ding achter je auto hebt hangen. Daarnaast kan het een voordeel zijn om een heel ‘huis’ bij je te hebben als je er voor een dagje op uit trekt.
Deel nu 🙂 Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this page