Duurzaam vergaderen

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

groen-centraalDuurzaam is hét woord van deze tijd en doelt vooral op producten met een lange levensduur, waarbij het de aarde niet uitput. Veel producten zijn verkrijgbaar in een duurzame variant, maar heb je wel eens nagedacht over duurzaam vergaderen? Als dat niet maatschappelijk verantwoord ondernemen is.

Genieten in de omgeving

De oorsprong van de termen duurzaam en duurzaamheid komt uit de bosbouw, de natuur zodanig beheren dat de natuurlijke structuren en processen niet worden aangetast. Bij een duurzame ontwikkeling is er sprake van een evenwicht tussen ecologie, economie en sociale belangen. De negen vergadergaderaccomodaties van samenwerkingsverband Groen Centraal op de Utrechtse Heuvelrug hebben hetzelfde evenwicht: ongestoord een presentatie, training of vergadering geven en genieten in een prachtige omgeving. Alle conferentiecentra zijn in het bezig van een milieukenmerk als The Green Key, een onderscheiding die staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Groen reizen

Reis je met het openbaar vervoer kun je met de trein naar station Driebergen-Zeist. De meeste conferentiecentra van Groen Centraal bieden de mogelijkheid met een shuttlebus op biogas van het station naar de vergaderaccomodatie te reizen. Het biogas wordt volledig gecompenseerd door in Nederland opgewekt biogas waardoor het vervoer CO2-neutraal is. Het milieuvriendelijke vervoer heeft vaste prijzen, je betaalt per zitplaats. Snel, comfortabel en goedkoop op je plaats van bestemming aankomen dus.

Bosrijk, maar toch centraal

De Utrechtse Heuvelrug is een groene, bosrijke omgeving. Utrecht ligt centraal in Nederland waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor veel mensen. De vergadercentra zijn geschikt om een zakelijke bijeenkomst te houden met als uitgangspunt rust en ruimte. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen van de vergaderaccomodaties komt tot uiting in tal van punten. Zo maken de meeste vergadercentra gebruik van groene stroom, energiebesparende led-verlichting en hebben ze waterbesparende maatregelen ingevoerd. Daarnaast worden biologische producten aangeboden en maken ze gebruik van milieuvriendelijk papier. Groen Centraal steunt goede doelen Groen Centraal draagt het milieu en de omgeving een warm hart toe. Een deel van de opbrengst van je (zakelijke) bijeenkomst gaat naar een goed doel. De locaties op de Utrechtse Heuvelrug ondersteunen goede doelen, maar ook verenigingen en stichtingen in de eigen omgeving. Of je nu kiest voor Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn, Landgoed ISVW in Leusden, Landgoed De Horst in Driebergen of een van de zes andere locaties, het is centraal gelegen, goed bereikbaar vanaf de snelweg en je zult verrast zijn door de rust en ruimte van de natuurlijke omgeving.
Deel nu 🙂 Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this page