Gezelligheid in je huis

  • winterblog-huis

  • winterblog-landhuis

De voor- en nadelen van verschillende saunakachels

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Huis

Om een sauna te verwarmen is een kachel nodig. Houtgestookt, elektrisch of op gas, er zijn verschillende mogelijkheden. De verschillen op een rij.
saunakachel
Een stapeltje brandhout en een rookkanaal is nodig voor een houtgestookte kachel. Houtgestookt geeft sfeer, niets is tenslotte ontspannener dan luisteren en kijken naar een brandend houtvuur, maar vergt wel wat inspanning. Als een houtgestookte kachel op temperatuur is, doet hij niet onder voor zijn elektrische broer, de verwarming gaat even snel. Voor een houtkachel is geen stroom nodig en hij is geschikt voor een grote sauna. Veel houtgestookte saunakachels hebben een fraaie uitstraling, het oog wil tenslotte ook wat.

Soorten sauna’s

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Huis

binnensaunaAl is het nog niet zo ingeburgerd als in Scandinavië, er zijn steeds meer mensen die een sauna voor thuis aanschaffen. Heerlijk om je er in de winter lekker even in op te warmen. De keuze aan soorten sauna’s wordt steeds groter. Buitensauna’s, infraroodsauna’s, sauna’s met een elektrische kachel of juist met een houtgestookt exemplaar: wat voor sauna zou jij kopen? In dit artikel de voor- van elk type sauna op een rij.

Verzekerd genieten van het buitenleven

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Huis

woonarkWonen op een woonboot is genieten van het buitenleven. Zelfs in de winter is het water en de omgeving aantrekkelijk. Wat dacht je van zo de deur uit schaatsen en genieten van winterse uitzichten. Helaas heeft de ark in de winter wel meer te verduren, zorg daarom voor een goede verzekering.

Verzekeren als huis of als schip

DOV Verzekeringen is een gespecialiseerde scheepsverzekering. De basis van deze verzekeringsmaatschappij is al gelegd in het begin van de negentiende eeuw. Schippers verzekeren elkaar in de begintijd onderling. Woonschepen, arken en watervilla’s worden vaak verzekerd op woonhuiscondities, echter DOV heeft een woonschepenpolis, ontwikkeld samen met woonbootbezitters.