Winter op zijn best

  • slider-winterblog

  • warme-chocolademelk

  • ijszeilen

  • Arend

  • Warme chocolademelk

  • Ijszeilen

Wat doe je zomers, wat je in de winter niet doet

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

Genieten van het buitenzijn en van het ontspannen gevoel dat de zon geeft. Het is zomer! Tijd om te barbecueën, buiten te zwemmen en festivals te bezoeken. Allemaal dingen die je in de winter niet zo snel doet. Een paar zomertips, voor het weer winter wordt…

Struinen tussen de … Aardbeien!

strawberries-196798_1280
In de zomer is het aanbod fruit veel gevarieerder dan in de winter. Leuk is ook dat er verschillende adressen zijn, waar je zelf je fruit kunt plukken. Het plukseizoen is ongeveer van eind mei tot ergens in oktober. Aardbeien, frambozen, kersen, maar ook tomaatjes of mini-komkommers, er valt van alles te plukken. Met een mandje aan je arm ga je het veld in en pluk je wat je hebben wilt. Bij de kassa reken je af en thuis kun je genieten van het rijp geplukte fruit. Dit fruit smaakt veel beter dan wat je s-wintersin de supermarkt koopt!

De omgeving van een andere kant bekijken

Natuurlijk heb je een lekker warm vest voor de koele avonden, maar overdag loop je op je teenslippers, heb je een korte broek aan en een hemdje. Vergeet je zelf niet goed in te smeren met zonnebrand! ’s Middags bezoek je spontaan een terrasje en ’s avonds steek je de barbecue aan. Je kunt ook gaan varen. Heb je zelf geen bootje, dan zijn er genoeg mogelijkheden om er een te huren. Met de (gehuurde) boot ga je lekker de plassen op en bekijk je de omgeving eens van de andere kant. Natuurlijk neem je een gevulde picknickmand mee, maar er zijn ook een heleboel terrassen aan het water met aanlegmogelijkheid. Ben je een echte held, dan ga je waterskiën. Moet je alleen wel een bootje varen die hard genoeg gaat.

Durf kind te zijn!

beach-954497_640In de tuin is het ook goed toeven in de zomer. Doe eens gek en hou een waterballonnengevecht. Of ga naar het strand en bouw een zandkasteel. In de zomer doen we net even gekker dan in de winter, maar er is niets aan de hand: je bent pas volwassen als je af en toe kind durft te zijn. Ben je zelf niet zo van het kastelen bouwen op het strand, dan kun je ook een zandkastelenfestival bezoeken. Enorme kunstwerken worden door sculptuurbouwers met zand gemaakt. Een rondje langs de kastelen lopen is een echt uitje en je verwondert je over hoe het mogelijk is dat met zand zulke kunstwerken gebouwd worden. Relaxt muziek luisteren

Relaxt muziek luisteren

In de zomer zijn er legio festivals, die leuk zijn te bezoeken. Veel steden hebben een gratis festival, maar ook de betaalde festivals zijn een aanrader. Met een drankje in de hand in een relaxte setting naar je favoriete muziek luisteren, je kunt je toch niets meer ontspannend voorstellen?

Ben je niet zo van de menigten, dan kun je ook in je eigen tuin naar muziek luisteren. Je hebt daarvoor mooie boxjes, waarbij je digitale muziek, al dan niet online, af kunt spelen. En vind je in je eentje in de tuin wat eenzaam? Dan geef je toch een tuinfeest, zet je de muziek wat harder en geniet je alsnog. Misschien een tip om de buren uit te nodigen?

Kijk eens op Zomerblog.nl voor meer tips over de zomer.

Wintersportgezelligheid in Nederland

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

winterwonderlandZoek je een leuk uitje voor de winter met typische winterse belevingen? Denk eens aan Winter Wonderland, het leukste winterevenement in Nederland. Diverse locaties in het land staan garant voor warm winterplezier.

Evenement met voor elk wat wils

Een personeels- of bedrijfsuitje bedenken is minder eenvoudig als het lijkt. Niet iedereen is het naar het zin te maken en de evenementen zijn vaak té sportief of juist te veel gespitst op eten en drinken. Winter Wonderland heeft voor elk wat wils: wie wil eten kan aanschuiven bij het winters buffet, wie sportief wil doen onderwerpt zichzelf aan de winterspelen. De gasten wordt een vijf uur durend arrangement aangeboden, wat start met een ontvangst met gluhwein of chocolademelk. De winterspelen vinden plaats onder begeleiding van Heidi’s en skileraren. Je moet denken aan ludieke spelen: gletsjer klauteren, bierpulschuiven, slee tracking en sneeuwpopworstelen zijn voorbeelden van spelen die op het programma staan. Altijd al een partijtje willen ijsbeerdarten of een Tiroler koe willen melken?

Auto onderhoud banden

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

onderhoud-bandenAlles aan je auto heeft onderhoud nodig, dus ook je banden.Auto onderhoud aan banden houdt in dat je regelmatig de bandenspanning controleert, de banden checkt op slijtage en op tijd je zomerbanden verwisselt voor winterbanden en andersom. In dit artikel meer uitleg over auto onderhoud aan je banden.

Bandenspanning

Een te slappe band zorgt ervoor dat je energieverbruik vergroot wordt en dat je banden sneller verslijten. Banden die te hard opgepompt zijn verminderen het rij-comfort en leveren bovendien het risico van een klapband, bijvoorbeeld als de banden door hitte nog meer willen uitzetten. In de handleiding van je auto staan de marges beschreven waarbinnen de bandenspanning moet blijven. He kunt de spanning checken bij een garage of benzinepomp, maar je kunt er ook een speciaal apparaatje voor thuisgebruik voor aanschaffen.

Problemen met een specifiek vak? Neem bijles!

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

bijles-vak-specifiekSoms kan één vak de boosdoener zijn van slechte schoolprestaties. Als dit vak bijvoorbeeld een verplicht schoolvak is, of een verplicht vak voor de vervolgopleiding die een leerling wil gaan doen, kan een slecht cijfer voor echte problemen zorgen. Bijles kan zeer effectief helpen dit probleem op te lossen.

Een bijlesdocent legt het net even anders uit

Alleen al het effectief bezig zijn met één bepaald vak voor bijvoorbeeld een vol bijlesuur, is goed voor de ontwikkeling. Een bijlesdocent kan de stof eens op een andere manier uitleggen dan de dagelijkse docent, waardoor een leerling het misschien wel begrijpt of interessant vindt. Interesse is al een groot deel van de oplossing, iets dat je interesseert is eenvoudiger te onthouden.

Sfeervol diner, als u echt wilt uitpakken

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

Restaurant woudschotenZowel het sfeervolle restaurant als de stijlvolle kapelzaal zijn uitstekend geschikt voor een intiem en knus diner met uw personeel of zakenrelaties. De culinaire brigade van Woudschoten heeft een heerlijk gevarieerd kerstmenu voor u samengesteld en de gastgerichte bediening serveert u smaakvolle gerechten met hoogstaande wijnen. Ook hier is in de maanden december en januari de gratis feestzaal van toepassing. Hier vindt u het 4-gangen feestmenu bij Woudschoten.

Tijdelijke krachten en de ziektewet

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

zieke werknemerIn de winter zijn er over het algemeen meer werknemers ziek dan in de lente en de zomer. Maar het aanhoudende wisselvallige weer van de afgelopen lentemaanden heeft ervoor gezorgd dat het percentage ziekmeldingen hoger dan normaal is voor deze tijd van het jaar. Heb jij mensen zonder arbeidsovereenkomst in dienst? Dan is het extra vervelend als ze uitvallen door ziekte. Zorg in ieder geval dat je de zaken rondom zieke werknemers goed geregeld hebt!

Autorijden in de winter

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

winterbandIn de winter is autorijden een andere ervaring als ’s zomers. Vooral het weer heeft een grote invloed: sneeuw, vorst en ijzel maken het jou als chauffeur niet gemakkelijk. De sneeuwkettingen van vroeger zijn tegenwoordig winterbanden. Natuurlijk zijn deze banden een uitkomst, alleen al voor de veiligheid.

Winterbanden duur?

Een winterband is gemaakt van een zachtere rubbersoort en zogenaamde lamellen zorgen voor een betere grip bij winterse omstandigheden. Winterbanden hebben het imago duur te zijn. Een misverstand: de juiste banden voor het seizoen hebben een betere rolweerstand, met een lager benzineverbruik tot gevolg. Daarnaast spaar je met een set winterbanden je andere banden, voor het gemak zomerbanden genaamd. In de opslag slijten deze banden namelijk niet.

Duurzaam vergaderen

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

groen-centraalDuurzaam is hét woord van deze tijd en doelt vooral op producten met een lange levensduur, waarbij het de aarde niet uitput. Veel producten zijn verkrijgbaar in een duurzame variant, maar heb je wel eens nagedacht over duurzaam vergaderen? Als dat niet maatschappelijk verantwoord ondernemen is.

Genieten in de omgeving

De oorsprong van de termen duurzaam en duurzaamheid komt uit de bosbouw, de natuur zodanig beheren dat de natuurlijke structuren en processen niet worden aangetast. Bij een duurzame ontwikkeling is er sprake van een evenwicht tussen ecologie, economie en sociale belangen. De negen vergadergaderaccomodaties van samenwerkingsverband Groen Centraal op de Utrechtse Heuvelrug hebben hetzelfde evenwicht: ongestoord een presentatie, training of vergadering geven en genieten in een prachtige omgeving. Alle conferentiecentra zijn in het bezig van een milieukenmerk als The Green Key, een onderscheiding die staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.