Siberische Lente

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Lifestyle

koude lenteWe hebben de donkere dagen weer achter ons liggen. Ik wilde openen met dat de winter voorbij is, maar die zit nog vollop in de lucht helaas. Toch is het prettig om weer met licht uit en thuis te kunnen komen. En we hebben hoe dan ook de lente in het vooruitzicht. Dat het kouder is dan normaal voor deze tijd van het jaar heeft niet alleen maar nadelen. Wat dacht je van alle kortingen op winterkleding die je in de winkels aantreft? Veel kleding gaat voor de helft van de prijs of minder over de toonbank. Nu het nog zo koud is buiten hoef je niet te wachten tot volgend jaar voordat je deze kleding aan kunt. Dit en meer zaken die van toepassing zijn op deze siberische lente lees je in dit artikel.

Voorjaarskorting

Nu is hét moment om te profiteren van fikse kortingen op winterkleding. Je kunt ervoor de stad in gaan, maar met dit weer is het misschien aanlokkelijker om lekker vanachter je computer te gaan shoppen. En dat kan, want ook online shops doen volop mee aan de gebruikelijke wintersale. Kijk bijvoorbeeld eens op 9straatjesonline. Je vindt er kwalitatieve en modieuze merkkleding nu voor een heel zacht prijsje.

Zomerbanden of winterbanden?

Normaal gesproken is dit de tijd van het jaar dat je je winterbanden weer omruilt voor zomerbanden. Maar met de lage temperaturen en nog regelmatig vallende winterse neerslag is het niet verstandig vast op de lente vooruit te lopen. Je kunt beter wachten met het omruilen van je winterbanden voor zomerbanden totdat de gemiddelde temperatuur boven de 7 graden Celcius ligt. Wacht ook weer niet te lang met omruilen, want boven die temperaturen werken zomerbanden echt beter en dus veiliger dan winterbanden. En je weet dat het weer in Nederland van de ene op de andere dag om kan slaan…

Wat te doen in je tuin?

De tuin die je misschien al voorbereid had op het voorjaar heeft flink te leiden onder deze barre weersomstandigheden. Je kunt weinig méér doen dan de kwetsbare tuinplanten zoveel mogelijk binnen te halen. Verder is het wachten totdat het warmer wordt. Ook is het een goed idee om nog wat voedingsbolletjes voor de vogels op te hangen. Ze kunnen wel wat extra voeding gebruiken met dit koude weer en bovendien maakt de sneeuw het soms nog moeilijk voor ze om iets eetbaars te kunnen vinden.
Deel nu 🙂 Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this page