Vakantie in de Winter

  • winterblog-vakantie
  • winterblog-vakantie-kamperen

Op wintersport? Vergeet de winterbanden niet!

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

auto-92129_640 (1)Elk jaar in de kerst- en voorjaarsvakantie zoeken veel Nederlanders de sneeuw op. Wie met de auto gaat, doet er goed aan om de autobanden om te wisselen voor winterbanden. Je voorkomt dan niet alleen een hoge boete in het buitenland, maar je gaat ook veilig op weg. Wintersportland nummer één is Oostenrijk. Daar worden toeristen vaak al aan de grens gecontroleerd. Wie geen winterbanden heeft, riskeert een boete van maar liefst 5000 euro.

Genieten van een Vakantie in Thailand

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

Meditation-ThailandWelke vakantie Thailand spreekt jou aan? Bekijk de mogelijkheden maar eens om te kijken waar je precies naar toe wilt, misschien naar de hoofdstad? Je kunt ook bekijken welke bezienswaardigheden er zijn en wat je in ieder geval wilt gaan bekijken. Aan de hand daarvan kun je je route uitstippelen. Je zou op een vaste plaats kunnen verblijven, maar je kunt ook rondtrekken en in verschillende appartementen of hotels verblijven.

Veilig parkeren bij Schiphol

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

parkeren bij SchipholDe zomervakantie moet nog komen, maar misschien ben je inmiddels al bezig met de komende wintersport. De kans is groot dat je met het vliegtuig naar de plek van bestemming gaat. Dan is het altijd weer de vraag hoe je op Schiphol komt. In dit artikel een paar mogelijkheden die je kunt overwegen.

Doorbreek de winterblues en ga eropuit!

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

kamperen in de winterHet leek er even op dat de lente al begonnen was, maar deze week zitten we weer midden in de winter. Ben je de winter inmiddels helemaal zat? Dan ben je niet de enige. Het kan zijn dat het niet zo zeer aan het weer ligt dat je er even doorheen zit, maar dat het gewoon tijd wordt voor een paar dagen vrij. Waarom niet een (mid)weekje erop uit met de caravan? Ja het is koud, maar dan kun je ook prima kamperen!

Zuid-Tirol – Alpen in mediterrane sfeer

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

zuid-tirolIn het noordelijkste puntje van Italië vind je Zuid-Tirol. Dit drietalige gebied is het zuidelijkste deel van de landstreek Tirol. Zuid-Tirol is onderdeel van de regio Trentino-Zuid-Tirol. Hier gaan de Alpen en het mediterrane hand in hand samen. Bijzonder is dat het gebied driehonderd dagen zon telt.

Veelzijdig gebied, ook voor toeristen

Zuid-Tirol staat bekend veelzijdiger te zijn dan de rest van de Alpen. Dat is niet zo vreemd, als je al bedenkt dat Duitsers, Italianen en Ladiniërs samen in het gebied wonen. De streek telt 500.000 inwoners, waarvan het grote merendeel Duitstalig is. Net als het Oostenrijkse deel van Tirol is het gebied uitermate bergachtig. In de winter is het voor toeristen goed toeven met tal van winteractiviteiten. Zo kun je in dat gebied ijsklimmen, kunstschaatsen, toerskiën, langlaufen, rodelen of skiën. Kortom: als je van afwisseling houdt, zit je in Zuid-Tirol goed.

Luxe ontspanning aan de Middellandse Zee

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

huurvillaappartementBen je niet zo gecharmeerd van het winterse weer en kun je wel wat hogere temperaturen gebruiken? Huur dan een appartement bij HuurVillaAppartement aan de Côte d’Azur. Je zult misschien alleen aan deze bestemming denken in de zomer met een gemiddelde temperatuur van dertig graden, in de winter blijft het in het Zuid-Franse gebied in elk geval boven het vriespunt.

Zorgeloos vakantievieren

Natuurlijk kun je ook nu alvast boeken voor de zomer. Niets is toch leuker dan tijdens het koude winterweer alvast weg te dromen naar zomerse omstandigheden? De appartementen van HuurVillaAppartement zijn luxe en comfortabel: het recept voor een zorgeloze vakantie. Het pittoreske plaatsje Les Issambres, waar de vier appartementen zijn gelegen, ligt aan de Middellandse Zee. Samen zijn de vier appartementen een luxe villa. Ieder appartement is geschikt voor maximaal vier personen. Ideaal voor een vakantie met twee gezinnen of zelfs met een groep van zestien personen. Per vier personen heb je op deze mooie locatie, je eigen privacy.

Voor de winterkampeerders

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

Veel mensen vinden kamperen alleen leuk bij goed (lees zonnig en warm) weer. Maar in het najaar of winter kan het ook heel leuk zijn om eens te gaan kamperen. Ook als je graag naar verre oorden gaat waar het in ieder geval koud is (Vuurland of IJsland bijvoorbeeld) is kamperen helemaal geen slecht idee. Het is misschien wel koud, maar met de juiste materialen hoeft dat niet oncomfortabel te zijn. Afgezien van een goed isolerende tent (of caravan of camper natuurlijk) en goed warm slaapmateriaal kun je nog een hoop andere kampeerartikelen meenemen om je ook buiten je tent warm te houden.

Een winters weekendje weg

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

Utrechtse Heuvelrug in de winterHet is heerlijk om in de winter er even tussenuit te gaan naar een of ander warm oord. Maar misschien heb je daar geen tijd en/of budget voor. Waarom dan niet een weekendje weg in eigen land? De Utrechtse Heuvelrug bijvoorbeeld leent zich prima voor een korte wintervakantie.