Verzekerd genieten van het buitenleven

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Huis

woonarkWonen op een woonboot is genieten van het buitenleven. Zelfs in de winter is het water en de omgeving aantrekkelijk. Wat dacht je van zo de deur uit schaatsen en genieten van winterse uitzichten. Helaas heeft de ark in de winter wel meer te verduren, zorg daarom voor een goede verzekering.

Verzekeren als huis of als schip

DOV Verzekeringen is een gespecialiseerde scheepsverzekering. De basis van deze verzekeringsmaatschappij is al gelegd in het begin van de negentiende eeuw. Schippers verzekeren elkaar in de begintijd onderling. Woonschepen, arken en watervilla’s worden vaak verzekerd op woonhuiscondities, echter DOV heeft een woonschepenpolis, ontwikkeld samen met woonbootbezitters.

Wintertips

Waar je in de winter op moet letten is dat je woonboot door het gewicht van sneeuw op het dak mogelijk dieper ligt. Controleer daarom de uitwatering van je schip, water kan misschien naar binnen stromen via de laagste opening in het casco. Daarnaast is het slim om de waterleiding te isoleren, als de waterleiding door de vorst springt, kan je hele boot vollopen en in het ergste geval zelfs zinken. Bewoond zullen water- of cv-leidingen niet zo snel kapotvriezen, maar denk er bij een wintervakantie aan je boot wel te blijven verwarmen ter bescherming van de leidingen. Je kunt goed verzekerd zijn, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Winterklaar

Als de waterstand door winterweer verandert, is het slim om je gasleiding of andere kabels die van het land naar je schip lopen te controleren. Je kunt er voor zorgen dat de kabels het verval aankunnen. Ook harde winterse wind kan schade veroorzaken. Niet alleen het schip is bij harde wind de pineut, denk ook aan de losse voorwerpen rondom je woonboot, zo aan het water heeft de wind vrij spel met je spullen aan de haal te gaan. Je moet toch niet denken aan de schade die een rondvliegende stoel kan veroorzaken. Als je boot onder een boom ligt, is het slim regelmatig de afvoeren te controleren. Verstoppingen kunnen nare gevolgen hebben. Over het ijsvrij houden van de woonboot verschillen de meningen. Scheepsvaart zorgt voor beweging in het water en dus ook beweging van ijsschotsen. Het is maar de vraag of je schade aan je schip door ijsschotsen die tegen het casco gedrukt worden, kunt voorkomen als je de boel ijsvrij maakt. En heb je nu toch schade: DOV is 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar.
Deel nu 🙂 Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this page