Voor de winterkampeerders

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Vakantie

Veel mensen vinden kamperen alleen leuk bij goed (lees zonnig en warm) weer. Maar in het najaar of winter kan het ook heel leuk zijn om eens te gaan kamperen. Ook als je graag naar verre oorden gaat waar het in ieder geval koud is (Vuurland of IJsland bijvoorbeeld) is kamperen helemaal geen slecht idee. Het is misschien wel koud, maar met de juiste materialen hoeft dat niet oncomfortabel te zijn. Afgezien van een goed isolerende tent (of caravan of camper natuurlijk) en goed warm slaapmateriaal kun je nog een hoop andere kampeerartikelen meenemen om je ook buiten je tent warm te houden.

Vuur

weber openhaardWarmte in de vorm van vuur is niet alleen comfortabel, maar je kunt er ook uren naar kijken. Je kunt kiezen voor een vuurkorf, maar ook voor een vuurschaal, een speciale openhaard voor buiten of een grote BBQ als een Tripod. Zorg dat je genoeg hout/kooltjes en aanmaakmateriaal hebt om het een tijdje uit te houden.

Geschikte kleding

Grijze SnwobootsGoede winterschoenen zijn essentieel voor op een wintervakantie. Koude voeten zorgen er namelijk meteen voor dat je je meteen niet prettig meer voelt. Kies voor waterdichte snowboots en je bent beschermd tegen sneeuw, regen, wind en kou. Thermo sokken erbij en je voeten wanen zich op een tropisch eiland. Naast de juiste schoenen is het belangrijk dat je je romp warm houdt. Een lekker zacht fleece vest of trui en een water- en winddichte jas komen zijn aan te raden. De onderkleding maakt wat minder uit. Is het echt heel koud, dan is het wel prettig om lang thermo-ondergoed te dragen.

Windscherm

windschermEen windscherm is niet alleen lekker om in de zomer lekker uit de wind te kunnen zonnen, ook in de winter is het een welkome aanvulling op je winteruitrusting. Koude wind is vaak de grootste boosdoener wat betreft de gevoelstemperatuur. Daar steek je dus even een windscherm voor! Je kunt kiezen voor een 3- of 4-vlaks scherm, maar ook voor een halve tent waar je achter/onder kunt zitten.
Deel nu 🙂 Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this page