Wat doe je zomers, wat je in de winter niet doet

Geschreven door Stefan op . Geplaatst in Overig

Genieten van het buitenzijn en van het ontspannen gevoel dat de zon geeft. Het is zomer! Tijd om te barbecueën, buiten te zwemmen en festivals te bezoeken. Allemaal dingen die je in de winter niet zo snel doet. Een paar zomertips, voor het weer winter wordt…

Struinen tussen de … Aardbeien!

strawberries-196798_1280
In de zomer is het aanbod fruit veel gevarieerder dan in de winter. Leuk is ook dat er verschillende adressen zijn, waar je zelf je fruit kunt plukken. Het plukseizoen is ongeveer van eind mei tot ergens in oktober. Aardbeien, frambozen, kersen, maar ook tomaatjes of mini-komkommers, er valt van alles te plukken. Met een mandje aan je arm ga je het veld in en pluk je wat je hebben wilt. Bij de kassa reken je af en thuis kun je genieten van het rijp geplukte fruit. Dit fruit smaakt veel beter dan wat je s-wintersin de supermarkt koopt!

De omgeving van een andere kant bekijken

Natuurlijk heb je een lekker warm vest voor de koele avonden, maar overdag loop je op je teenslippers, heb je een korte broek aan en een hemdje. Vergeet je zelf niet goed in te smeren met zonnebrand! ’s Middags bezoek je spontaan een terrasje en ’s avonds steek je de barbecue aan. Je kunt ook gaan varen. Heb je zelf geen bootje, dan zijn er genoeg mogelijkheden om er een te huren. Met de (gehuurde) boot ga je lekker de plassen op en bekijk je de omgeving eens van de andere kant. Natuurlijk neem je een gevulde picknickmand mee, maar er zijn ook een heleboel terrassen aan het water met aanlegmogelijkheid. Ben je een echte held, dan ga je waterskiën. Moet je alleen wel een bootje varen die hard genoeg gaat.

Durf kind te zijn!

beach-954497_640In de tuin is het ook goed toeven in de zomer. Doe eens gek en hou een waterballonnengevecht. Of ga naar het strand en bouw een zandkasteel. In de zomer doen we net even gekker dan in de winter, maar er is niets aan de hand: je bent pas volwassen als je af en toe kind durft te zijn. Ben je zelf niet zo van het kastelen bouwen op het strand, dan kun je ook een zandkastelenfestival bezoeken. Enorme kunstwerken worden door sculptuurbouwers met zand gemaakt. Een rondje langs de kastelen lopen is een echt uitje en je verwondert je over hoe het mogelijk is dat met zand zulke kunstwerken gebouwd worden. Relaxt muziek luisteren

Relaxt muziek luisteren

In de zomer zijn er legio festivals, die leuk zijn te bezoeken. Veel steden hebben een gratis festival, maar ook de betaalde festivals zijn een aanrader. Met een drankje in de hand in een relaxte setting naar je favoriete muziek luisteren, je kunt je toch niets meer ontspannend voorstellen?

Ben je niet zo van de menigten, dan kun je ook in je eigen tuin naar muziek luisteren. Je hebt daarvoor mooie boxjes, waarbij je digitale muziek, al dan niet online, af kunt spelen. En vind je in je eentje in de tuin wat eenzaam? Dan geef je toch een tuinfeest, zet je de muziek wat harder en geniet je alsnog. Misschien een tip om de buren uit te nodigen?

Kijk eens op Zomerblog.nl voor meer tips over de zomer.
Deel nu 🙂 Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this page